Hogyan rövidítsük le a főzés/sütés idejét?
- A hozzávalókat vágjuk apróbb darabokra, így gyorsabban megpuhulnak.
- Gondoljuk át az alapanyagok elkészítésének sorrendjét. A legtöbb időt igénylő hozzávalót – például tésztát – tegyük fel elsőnek főni, sütni, és a főzési-sütési idő alatt a többi, kevésbé időigényes lépéssel folytassuk a főzést – szeletelés, reszelés, szószkészítés stb.
- Ha rövid idő áll rendelkezésünkre, ne kísérletezzünk számunkra eddig ismeretlen alapanyaggal, recepttel.
- A konyhában minden eszköznek legyen meg a maga megszokott helye, azonnal tudjuk, hova nyúljunk.
"Ha megfogadjuk a fenti tanácsokat, és a kreativitásunkat szabadjára engedjük a konyhában, akkor biztosan nem érezzük majd kevésnek ahhoz a fél órát, hogy valami igazán finomat varázsoljunk az asztalra."
A linken még konkrét recepteket is olvashatunk az ehhez kapcsolódó cikkben.
Forrás: HVG